تغییر الگوی انتقال ایدز در ایران: روابط جنسی پرخطر

0 نظرات


نماينده دبير کل سازمان ملل متحد در ايران، از گسترش ايدز در ايران خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری ايسنا، نماينده سازمان ملل در جريان همايش «توسعه هزاره» يک خبر ديگر هم داده است: «تغيير الگوی انتقال ايدز در ميان ايرانيان، از سرنگ های مشترک معتادان، به روابط جنسی»؛ موردی که همواره نظام رسانه ای و وزارت بهداشت ودرمان در ايران، از آن به عنوان مساله ای ثانوی و حتی کم اهميت ياد کرده است.

تغيير الگوی انتقال ايدز در ايران به گفته کارشناسان، زنگ خطری است که جامعه جوان ايران را با درصد بالايی از بيکاری، فقر و در نتيجه عدم توانايی ازدواج بيش از گذشته تهديد می کند.

دکترعلی اسلامی نسب، رييس انجمن غير دولتی «وسواس» در تهران که بيش از يک دهه درباره مسايل جنسی درايران تحقيقاتی انجام داده است، درباره تغيير الگوی شيوع ايدز در ايران می گويد که مدتهاست، جامعه ايران از اين بابت در برابر ايدز آسيب پذير است.

او در مصاحبه ای به راديو فردا می گويد: «معمولا گزارش های آماری جهانی، واقعی تر از آمارهايی است که دولت در ايران ارايه می دهد اما اينها پس از وقوع حادثه گزارش می شوند. اين تغيير الگو مدتهاست که اتفاق افتاده. و اگر اکنون از آن سخن می رود فقط آشکار شده است . من از مسوولين دولتی در ايران انتظار ندارم که همه واقعيت ها را به مردم بگويند.»

اما چرا نظام اسلامی حاکم بر ايران، سالهاست ترجيح می دهد که علت اصلی ايدز را نه گسترش روابط جنسی پر خطر، بلکه سرنگ های معتادان اعلام کند؟ دکتر مصطفی اقليما، رييس انجمن مدد کاران اجتماعی ايران دليلش را «فرهنگ عمومی مردم ايران» می داند.


آقای اقليما به راديو فردا می گويد: «اين بحث فرهنگ عمومی جامعه است. از کودکی به ما آموزش مسايل جنسی داده نشده . ما در خانواده اين طور تربيت شده ايم که اين حرف ها را نبايد گفت. اگر ما بخواهيم اين تابو را در کشورمان عوض کنيم يک تا دو نسل زمان می برد. خيلی از افراد حتی درباره بدن خودشان هم خجالت می کشند صحبت کنند. حتی دچار بيماری در اعضای جنسی شان هم که می شوند نام عضو جنسی خود را جلو دکترشان به سختی می برند.»

دکتر اسلامی نسب هم «تابو بودن مسايل جنسی را در ايران» دليل مهمی می داند، اما او ريشه ها را در جای ديگری جست و جو می کند و می گويد:«گاهی مدرسه ای که از شما دعوت کرده جلسه ای برای دانش آموزان در باره مسايل جنسی بگذاريد، وقتی که مراجعه می کنيد متوجه می شويد که جلسه را لغو کرده اند. وقتی در سالن های عمومی سطح شهر می خواهيد جلسات عمومی درباره آموزش مباحثی در باب سکس بگذاريد، اداره اماکن نيروی انتظامی بدون هيچ توضيحی به شما جلوی آن را می گيرد و تعطيلش می کند. حتی به طور اختصاصی در بعضی موارد مسئولين وزارت بهذاشت و درمان به طور آشکاری در اين زمينه کوتاهی و اهمال می کنند و مسئوليت های انسانی خود را در باره سرنوشت سلامت يابی جنسی مردم به عهده نمی گيرند.»

وی «سلامت يابی جنسی» را يکی از مهارت هايی توصيف می کند که در گروه «مهارت های زندگی» جای می گيرد و می افزايد: «برای چاپ کتابی که در اين باره تاليف کرده بودم، بايد مجوز وزارت ارشاد را می گرفتم. شش ماه طول کشيد تا اين مجوز را صادرکردند. و اين در حالی بود که در اين کتاب هيچ چيز تحريک کننده جنسی نبود. همه مطالبش در باره سلامت يابی جنسی بود.»

به گفته صاحب نظران «ميل به زندگی» از عواملی است که در استقبال مردم از رعايت پيشگيری از بيماری های خطرناکی چون ايدز موثر است.

بسياری از مبتلايان ايدز در ايران به گفته دکتر اقليما، آسيب شناس ساکن تهران از اين «ميل تهی هستند.»

او می گويد: «ما بايد به عواملی توجه کنيم که اهميت پيشگيری را برايمان از بين می برد. يعنی وقتی که اميد به زندگی از دست می رود، وقتی بيکاری و فقر به وجود می آيند، کنترل مساله ای مثل ايدز هم ديگر اهميتی برای فرد نخواهد داشت .در اين صورت است که هر قدر هم که دولت تبليغ کند کسی توجه نخواهد کرد. از بسياری از مبتلايان که می پرسيم پيشگيری کرده ای يا خير می گويند ادامه اين زندگی برای من آنقدر مهم نيست که به اين چيزها توجه کنم . بنا بر اين اگر بخواهيم از اچ آی وی، مردم را محافظت کنيم، اول بايد انگيزه زندگی کردن را به آنها بدهيم تا باور کنند که اين زندگی برايشان پيشرفت و آينده و خوشبختی دارد .اگر فرد اين انگيزه را داشت خودش اين آموزش ها را جست و جو خواهد کرد.»

اما برنامه ريزی برای رشد اميد به زندگی در ايران از نظر دکتر اسلامی نسب، خود از وظايف دولت در جامعه ای است که مصايبی چون تورم و فقر همواره بر آن سايه افکنده است.

دکتر اسلامی نسب می افزايد: «ميل و انرژی زندگی و اميد بايد در ميان مردم ايران به وجود بيايد. دولت جمهوری اسلامی بايد اين ميل را تقويت کند. وقتی که من در يک جلسه آسيب اجتماعی با يک مقام بلند پايه وزارت بهداشت ديدار داشتم او رسما به من گفت که وزارت بهداشت هيچ مسئوليتی درباره مساله بيماران دچار وسواس ( که سازمان غيردولتی ما روی آن کار می کند) ندارد و اين در حالی است که بيماران وسواسی همگی مساله جنسی دارند.»

بر اساس آماری که منابع غير رسمی در ايران اعلام می کنند دستکم بين ۵۰ تا ۸۰ هزار نفر در ايران ناقل ويروس HIVهستند

منبع خبر

نوازندگان زن ارکستر سمفونيک‌ آلمانی با حجاب اسلامی در تهران

0 نظرات

به‌ گزارش‌ شبکه بین المللی تلويزيون‌ فرانسه‌، يک‌ ارکستر سمفونيک‌ آلمانی برای‌ اجرای‌ چند کنسرت‌ موسيقی‌ کلاسيک‌ به‌ ايران سفرکرده‌ است.‌‌ این نخستین سفر نوازندگان یک ارکستر سمفونیک غربی به ایران طی 28 سال گذشته است.

بر اساس‌ اين‌ گزارش‌ نوازندگان‌ زن‌ اين‌ گروه‌ مجبور شده اند برای‌ اجرای‌ کنسرت‌ خود تسليم‌ قوانين‌ جمهوری‌ اسلامی‌ شوند و حجاب‌ اسلامی‌ بسر کنند.

زنان‌ عضو اين‌ گروه‌ برای‌ وفق‌ دادن‌ خود با شرايط جمهوری اسلامی از پيش‌ تمرين‌ کرده‌ بودند تا بتوانند با حجاب‌ اسلامی‌ موسيقی اجرا کنند.

آنها در چند کنسرت‌ موسيقی‌ کلاسيک با حجاب اسلامی، موسيقی‌ برامز و بتهوون‌ را اجرا کردند.

ورود ارکستر سمفونيک‌ آلمانی به ایران در حالیست که دولت افراطی احمدی‌ نژاد به‌ مبارزه‌ با ارزشهای‌ غربی‌ روی‌ آورده

منبع خبر

قطب شمال و یک ایرانی پناهنده به «آخر دنیا»!

0 نظرات


مجمع الجزاير سوالبارد، سرزمينی خشن و سرد، آخرين ايستگاه قبل از رسيدن به سرزمين پر از برف و يخبندان قطب شمال است که امروزه به پناهگاه مردمانی از ۳۰ کشور جهان بدل شده است.

اين مجمع الجزاير که متعلق به نروژ است، منطقه ای استراتژيک به شمار می رود که دارای ترکيبی از معدنچيان روسی و نروژی و پناهنده های رانده شده از دیگر نقاط دنیا و محققان بين المللی از جمله دانشمندان علاقه مند به گرم شدن زمين است.

لانيگيربين، مرکز اين منطقه سرد، ميزبان ۱۸۰۰ نفر است که در زمستان ها ميانگين دمای هوا ۱۲ درجه زير صفر است و آفتاب به مدت دو ماه به صورت کامل ناپديد می شود.

لانيگيربين، مرکز اين منطقه سرد، ميزبان ۱۸۰۰ نفر است که در زمستان ها ميانگين دمای هوا ۱۲ درجه زير صفر است و آفتاب به مدت دو ماه به صورت کامل ناپديد می شود.

اين شهر سابقا معدنی در ميان کوه های اطراف، کلبه های معدنچيان و زمين سنگلاخ کوچک جلوه می کند. خانه های چوبی رنگارنگ در کنار جاده به چشم می خورد، جايی که گوزن های قطب شمال در کنار آنها قدم می زنند و نور زمستانی فضا را روشن می کند.

در اين شهر، اقليت هايی به ويژه از تايلند زندگی می کنند که اولين نفر آنها زمانی به اين سرزمين قدم نهاد که با يک نروژی در تعطيلات تابستانی وی در تايلند آشنا شد. ديگران به دنبال دهان به دهان گشتن اين خبر از پی او راه افتادند.

يک زن تايلندی که در ميهمانخانه ای همزمان سه شغل آشپزی، خدمتکاری و ماساژ را بر عهده دارد می گويد: در ابتدا من خيلی سرمايی بودم و برای همين از سوالبارد خوشم نمی آمد ولی الان خيلی خوب است.

سوالبارد سياست بازی دارد و برای ورود به آن نه ويزا لازم است و نه اجازه اقامت. هر کسی می تواند تا هر زمان خواست در آنجا بماند مشروط به اينکه خودش بتواند امکان مالی اش را فراهم کند .

اما زندگی در این منطقه چندان هم ساده نیست. برخی از رومانيايی ها که همه چيز خود را به اميد آينده ای بهتر رها کرده بودند و به اين منطقه آمده بودند، بعد از اينکه نتوانستند کار و خانه ای برای اقامت پيداکنند ناچار شدند که بی پول به سرزمين خود برگردند، چرا که بدون دانستن زبان و يا مهارت خاصی پا نهادن در این منطقه، بیشتر به یک ماجراجویی نافرجام شبیه است.

اما آنچه که برای ايرانيان درباره اين منطقه جالب توجه است، حضور يک ايرانی ۴۸ ساله به نام کاظم آرياوند در مرکز سوالبارد است که به صورت پناهنده در آنجا زندگی می کند.

وی مدت پنج سال است که در لانيگيربين گير افتاده است و درخواست او برای پناهندگی در نروژ توسط دولت اين کشور رد شده و وی نمی تواند اين منطقه را ترک کند.

در صورتی که آقای آرياوند بخواهد وارد سرزمين اصلی نروژ شود با اين خطر رو به رو است که به ايران بازگردانده شود.

آنچه که برای ايرانيان درباره اين منطقه جالب توجه است، حضور يک ايرانی ۴۸ ساله به نام کاظم آرياوند در مرکز سوالبارد است که به صورت پناهنده در آنجا زندگی می کند.

وی مدت پنج سال است که در لانيگيربين گير افتاده است و درخواست او برای پناهندگی در نروژ توسط دولت اين کشور رد شده و وی نمی تواند اين منطقه را ترک کند.

وی به خبرگزاری فرانسه می گويد: من پول زيادی پس انداز کرده ام ولی مشکل اين است که نمی دانم چگونه آن را خرج کنم.

اين شهروند ايرانی درآمد خود را از طريق کار در يک سوپر مارکت در روز و فروختن کباب در شب در يک کاميون قديمی متعلق به ارتش آمريکا پس انداز کرده است.

جدا از از چنين استثناهايی، در سوالبارد نه کسی متولد می شود و نه کسی می ميرد، چرا که در فقدان زيرساخت های بهداشتی و درمانی، زنان باردار و يا افراد مسن زمانی که نياز به مراقبت پزشکی دارند به سرزمين اصلی یعنی کشور نروژ اعزام می شوند.

يک مقام محلی می گويد که سال گذشته يک دختر به صورت نارس و سپس يک پسر بچه در اين منطقه متولد شدند که آنها نخستين بچه های تولد يافته در اينجا ظرف ۱۵ سال گذشته به شمار می روند.

تصادفات يا خودکشی ها در اين شهر در طول سال تنها يک يا دو بار رخ می دهد و به صورت خيلی نادر هلگسن، تنها کشيش اين منطقه، برای برگزاری مراسم ختم فراخوانده می شود.

هلگسن که جين پوشيده و موهای وی تا روی شانه هايش افتاده است می گويد: «من بيشتر وقت خود را صرف دعا برای حل مسئله گرمايش زمين و ملاقات با مردم می کنم.»

پيمان مربوط به سوالبارد که آن را در سال ۱۹۲۰ متعلق به نروژ دانسته است تضمين می کند که همه شهروندان کشورهای امضاء کننده آن حق تقسيم منابع آن را به صورت مساوی خواهند داشت.

به همين دليل معدنچيان اوکراينی و روسی در مناطق جنوبی اين مجمع الجزاير دل کوه را می شکافند تا زغال سنگ از آن استخراج کنند.

اما روسيه که حضوری استراتژيک در منطقه دارد در ماه های اخير ادعاهايی فراتر را بر منابع طبيعی قطب شمال دنبال می کند و در دوم آگوست سال جاری نيز پرچم خود را در اين منطقه برافراشت و عملا زنگ رقابت را به صدا درآورد.

منبع خبر

نگاهی به فیلم 'چائو بل‌لا' ساخته مانی مسرت آگاه

0 نظرات

فیلم بلند سینمایی 'چائو بل‌لا' (سلام خوشگله)، به کارگردانی "مانی مسرت آگاه"، کارگردان جوان ایرانی، اخیرا در سینماهای سراسر سوئد به نمایش در آمده است.

به گزارش مطبوعات سوئد، از سوم تا ۱۹ اوت، ۴۳ هزارنفر از این فیلم دیدن کردند و استقبال از آن همچنان ادامه دارد.

داستان فیلم، سرگذشت جوانی به نام "مصطفی مرادی" است. او ۱۶ ساله است و در شهر کوچکی زندگی می ‌کند. مشخصات ظاهری او در قیاس با دیگر همسن و سالهایش، بسیار ساده است. مدل مویی ساده دارد و پیراهن آستین بلند و شلوار پارچه ‌ای مدل کلاسیک می ‌پوشد. سبیلش را هم هنوز نزده و عینکی با قاب سیاه به چشم می ‌زند.

"مانی مسرت آگاه"، کارگردان ۳۱ ساله فیلم که از ۱۳ سالگی در سوئد زندگی می ‌کند، داستان این فیلم را برگرفته از تجربه ‌های دوران نوجوانی خود در سوئد می ‌داند.

او در سال ۱۹۹۵، رشته اقتصاد را نیمه تمام رها کرد و وارد مدرسه "کولتورراما" شد و سپس کار در زمینه تبلیغات و تلویزیون را آغاز کرد.

وی تا به حال چند فیلم تبلیغی برای شرکت هایی چون "ایکه ‌آ"، "اس‌.آ.اس" و "نوکیا" ساخته است. همچنین در کارگردانی چند مجموعه تلویزیونی همکاری داشته و حال در قالب فیلمی عشقی، کمدی و اجتماعی به ‌دنیای نوجوانان توجه کرده است.

"مصطفی"، شخصیت اصلی نخستین تجربه سینمایی "مانی مسرت آگاه"، دوست دختری ندارد و تا به‌حال نیز رابطه جنسی را تجربه نکرده است. او تصمیم می‌ گیرد در‌مسابقات فوتبال "کاپ گوتیا" شرکت کند و در نخستین روز این بازی‌ ها توجهش به لینه‌آ جلب می‌ شود.

به طور اتفاقی، تیمی که نیاز اضطراری به یک بازیکن دارد از او دعوت به بازی می ‌کند. در همان روز، در پی یک حادثه کوچک، به ‌ناچار تی ‌شرت بازیکن دیگری را می‌ پوشد. تیپ او که تغییر می ‌کند، توجه لینه‌آ به او جلب می ‌شود.

این دختر گمان می‌ کند مصطفی یک پسر ایتالیایی است؛ و این آغاز ماجرای طنزآلود و عاشقانه فیلم است. "مصطفی" در خلال ‌مسابقه ‌های فوتبال با راهنمایی یک پسر نوجوان ایتالیایی، تیپش را تغییر می ‌دهد و خود را با هویت دیگری به لینه‌آ معرفی می‌ کند: "ماسیمو"، جوان رمانتیک و عاشق ‌پیشه ‌ای که عینک آفتابی سیاه می ‌زند و صورتی تراشیده، موهای واکس خورده و تیپی دختر پسند دارد.

"لینه‌آ"، دختری ۱۶ ساله، سرخورده و باردار از یک رابطه عاشقانه است. او در جست و جوی یک عشق ایده‌آلیستی، با "ماسیمو" (مصطفی) دوست می‌ شود و رابطه عاشقانه ‌ای بین آنها شکل می ‌گیرد.

تمام صحنه‌های طنز فیلم حول محور گریز مصطفی از فاش شدن هویت ایرانی ‌اش در برابر دختر شکل می ‌گیرد.

"مانی مسرت ‌آگاه"، می ‌گوید: "من در تمام دوران نوجوانی و جوانی ‌ام با بحران هویت جنگیده ‌ام. همیشه از خودم پرسیده ‌ام که من کجایی هستم؟ ایرانی هستم یا سوئدی؟ چرا وقتی می ‌گویم ایرانی هستم یک جوری نگاهم می ‌کنند ولی وقتی می‌گویم اسپانیایی یا ایتالیایی هستم واکنشها فرق می‌ کند؟ چطور می ‌شود یک آدم را قابل ‌دوستی دانست و فقط با دانستن ملیتش از او کناره‌ گیری کرد و یا کمی نسبت به او محتاط شد؟ "

وی می گوید: "همیشه دلم می ‌خواست فیلمی در این زمینه بسازم و بگویم در مورد انسان‌ها باید فارغ از قالب ‌های از پیش فکر شده ذهنی قضاوت کرد اما متاسفانه با این که روزبه‌ روز به تعداد مهاجران افزوده می ‌شود و این انتظار وجود دارد که جامعه سوئد به این نکته عادت کرده باشد، اما هنوز برخوردهایی وجود دارد که نشان می ‌دهد این مسئله هنوز برای جامعه سوئد عادی نشده است. این نوع نگاه هنگامی که یک اتفاق بزرگ سیاسی- اجتماعی می ‌افتد که خاورمیانه ‌ای ‌ها در آن دخالت دارند، تشدید می ‌شود. حادثه ۱۱ سپتامبر آمریکا یکی از این اتفاق‌ها بود".

نقطه ‌قوت فیلم، نه در ساختار فیلم، که در موضوع آن است؛ یعنی برشی از زندگی نوجوانان و پرداختن به زبان راحت و بی ‌پروایی که نسل جوان در روابط خود از آن استفاده می ‌کند.

فیلم به نگاه نوجوانان به سکس، مناسبات بین دو جنس مخالف، بحران ‌های نوجوانی و صد البته بحران هویت جوانان خاورمیانه ‌ای در جامعه سوئد می ‌پردازد.

ساختار فیلم "چائو بل‌لا"، ساده است و به دلیل حرکت‌ های دوربین، گاه به قالب مستند نزدیک می ‌شود. مانی مسرت ‌آگاه، ۴ سال روی فیلمنامه "چائو بل ‌لا" کار کرده است.

او می‌گوید: "با حدود ۴۰۰ نوجوان سوئدی و خارجی درباره تکیه ‌کلام‌ هایی که استفاده می ‌کنند، مسائل مورد علاقه ‌شان، دوستی با جنس مخالف و خلاصه روابط دوستانه و نیاز‌هایشان صحبت کردم. یکی از دغدغه‌ هایم این بود که به ارائه اطلاعاتی مستند بپردازم و بتوانم دنیای این جوانان را به مخاطب نشان دهم. چون فقط در صورتی که این دنیا به خوبی نشان داده می‌ شد، می ‌توانستم بحران هویت جوانان ایرانی را نیز نشان بدهم. می ‌خواستم تفاوت دنیای آنها را نشان بدهم. حدود ۳۰ بار هم متن فیلم را اصلاح کردم تا هربار بیش‌تر به موضوع نزدیک شوم".

نمایش فیلم "چائو بل‌لا" به دلیل داشتن دو صحنه سکسی برای کودکان زیر ۱۱ سال ممنوع است. همچنین به ‌دلیل استقبال تماشاگران، چند پخش ‌کننده فیلم در خارج از اسکاندیناوی ابراز تمایل کرده‌ اند تا این فیلم را خریداری کنند اما خواستار حذف دو صحنه مربوط به سکس دو نوجوان اصلی فیلم شده ‌اند.

مانی مسرت‌آگاه در گفت و گو با خبرگزاری "ت ت" گفته است: "از این که در سال ۲۰۰۷ به سختی می ‌توانیم در مورد سکسوالیته نوجوانان حرف بزنیم، شوکه شدم".

وی در ادامه این گزارش افزوده است: "پاسخ نخست من، هرگز بود، اما حالا که متوجه شده ‌ام قضیه جدی است، قرار است با تهیه‌ کننده درباره این که چه واکنشی باید نشان بدهیم صحبت کنم".

در این فیلم "مینا آذریان"، به عنوان مادر مصطفی ایفای نقش کرده است. وی می ‌گوید: "در قیاس با ۲۰ سال پیش جامعه سوئد خیلی تغییر کرده است. تا همین اواخر ما بیشتر شاهد حضور هنرمندان داخل در برنامه ‌های خارج از کشور بودیم که عمدتاً هم برنامه ‌هایشان برای فارسی ‌زبانان بود و هست. اما آن‌چه طی سال‌ های اخیر حضور چشمگیری پیدا کرده، نقش هنرمندان ایرانی نسل دومی است که عمدتاً در خارج از کشور بزرگ شده‌ اند و کارهایشان نیز به زبان کشور میزبان و برای مخاطب عام عرضه می ‌شود. این هنرمندان جوان می ‌توانند زاویه دیدهای تازه‌ای را در اروپا مطرح کنند. همچنان که فیلم "چائو بل‌لا" به واقعیت نزدیک است و می ‌تواند پیام ‌های انسانی با هدف ‌هم ‌پیوستگی بیشتر در سوئد به مخاطب خود منتقل کند".

وی تاکید کرد: "در سوئد گاه یکسری حرکت‌ها حتی در عرصه فرهنگ مد می ‌شود. امیدوارم ضرورت توجه به هنر خارجی‌ها یک مد نباشد و از سوی دیگر تلاش این جوانان نیز همچنان استمرار داشته باشد".

آذریان ۴۸ ساله است و فارغ‌التحصیل دانشکده تئاتر. وی تا به‌حال در چندین فیلم و مجموعه تلویزیونی بازی کرده است؛ از جمله در فیلم سینمایی "پرونده" ساخته "مهدی صباغ‌ زاده" در داخل ایران و هم‌چنین فیلم "تابستان ۵۳" که "شیرین نشاط" بر اساس رمان "زنان بدون مردان" نوشته "شهرنوش پارسی ‌پور" ساخته است.

در فیلم "، چائو بل‌لا" "علیرضا مجلل" نیز نقش پدر مصطفی را بر عهده دارد. او با تاکید بر این‌ که جوانان ایرانی موفق شده‌ اند با ارائه کارهای هنری متفاوت و حرف‌ هایی تازه، در جامعه میزبان نفوذ کنند، می ‌گوید: "قرار بود روی بحران هویت این نوجوان ایرانی با تاکید بر خانواده او کار بیشتری شود و زندگی این نوجوان ایرانی با همتایان سوئدی خود مقایسه شود. به ‌نظر می ‌رسد کارگردان در زمان تدوین فیلم تصمیم دیگری گرفته است و چندان روی خانواده نوجوان ایرانی تاکید نکرده است. به‌ همین دلیل در حال حاضر فیلم بیشتر متوجه دنیای نوجوانان است و فقط به وجود بحران هویت اشاره کرده است؛ بدون هیچگونه تحلیلی و آنهم با زبان طنز که البته طرح آن به ‌خودی خود از سوی یک جوان ایرانی که در اینجا رشد کرده، می ‌تواند به اندازه کافی انتقادی باشد".

"علیرضا مجلل" حدود ۱۶ سال است که در سوئد زندگی و فعالیت هنری می ‌کند. از جمله آثاری که در کارنامه هنری مجلل وجود دارد، می ‌توان به مجموعه تلویزیونی "میرزا کوچک ‌خان" ساخته "بهروز افخمی"، "شاید وقتی دیگر" ساخته "بهرام بیضایی" و نمایش "مهاجران" به کارگردانی "فرناز اربابی" اشاره کرد.

در طول فیلم "چائو بل‌لا"، "بابک"، دیگر نوجوان ایرانی حضوری سایه ‌وار دارد. در صحنه ‌های آغازین فیلم، او و "مصطفی" بهانه ‌ای هستند برای مزاح و تفریح دیگر اعضای گروه. خجول ‌بودن آنها باعث می ‌شود که هم از جمع نوجوانان طرد و هم اسباب مزاح آنها شوند.

در آخر فیلم وقتی دوباره اعضای گروه در اتوبوس نشسته ‌اند تا به شهر خود بازگردند، "مصطفی" که قاعده بازی را یاد گرفته است، وقتی می ‌بیند برخی از افراد گروه سربه ‌سر بابک می ‌گذارند، با بهره‌ گیری از اصطلاحاتی که در بین آنها متداول است، پاسخ آنها را می ‌دهد و بازی تفریح و آزار بابک پایان می ‌یابد.

نقش مصطفی، لینه‌آ و بابک را به ‌ترتیب "پویان کریمی"، "شانل لیندل" و "آرش بلوری" ایفا می‌ کنند که هر سه دانش‌آموز مقطع دبیرستان هستند و نخستین تجربه سینمایی خود را پشت سر می‌ گذارند. کمپانی یوتا فیلم، از پویان کریمی و شانل لیندل، به‌عنوان ستارگان آینده سینمای سوئد یاد کرده است.
منبع خبر


مباحثات پیرامون علل تمرکز کاخ سفید بر سپاه پاسداران

0 نظرات

گزارش های اخیر درباره نیت واشنگتن برای قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمان های تروریستی و تشدید اتهامات آمریکا علیه ایران در هفته های اخیر دایر بر حمایت تسلیحاتی و آموزشی از برخی گروه های شورشی در عراق، به گمانه زنی های تازه درباره احتمال مقدمه چینی آمریکا برای هدف قرار دادن مواضع سپاه دامن زده است.

رسانه های آمريکایی اخيرا از طرح دولت جورج بوش برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان های تروريستی وزارت خارجه آمريکا خبر دادند و به دنبال آن یک مقام دولتی در آمریکا - که نخواست نامش فاش شود - در گفتگو با بی بی سی وجود چنین برنامه ای را تایید کرد.

هرچند وزارت خارجه آمريکا هنوز اين خبر را رسما اعلام نکرده، اما همزمان، فرماندهان ارتش آمریکا در عراق اتهامات خود علیه جمهوری اسلامی دایر بر ارسال سلاح برای شورشیان عراقی را شدت بخشیده اند.

آمریکا به ویژه واحد عملیات خارجی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، موسوم به نیروی قدس، را مسئول دخالت نظامی در عراق می داند.

يک ژنرال ارشد آمريکايی هفته پیش ادعا کرد حدود ۵۰ عضو همین نیرو در داخل عراق سرگرم آموزش تندروهای شيعه برای انجام حملات عليه نيروهای آمريکايی و عراقی هستند؛ اتهامی که ایران رد کرد.

تشديد لحن مقام های آمريکايی عليه ايران گمانه زنی های متفاوتی در واشنگتن درباره گام بعدی کاخ سفيد عليه تهران به وجود آورده است.

برخی احتمال می دهند که هدف دولت بوش زمينه سازی برای حمله محدود به مواضع سپاه پاسداران در مرزهای ايران با عراق باشد.

به گفته وين وايت، معاون سابق اداره اطلاعات و پژوهش بخش خاورميانه و جنوب آسيای وزارت خارجه آمريکا، با اين کار به ايران نشان داده می شود که باید "بهای کارهايی که می کند را بپردازد."

وی می افزايد: "آنها (ايران) تا حالا هيچ هزينه ای نداده اند. اما اگر به اهدافی در عمق ۱۰- ۲۰ مايلی درون مرزها و يا به زيرساختارها حمله شود، ايران مجبور می شود در سياست های خودش تجديد نظر کند."

او می گويد شايد طرح های بيشتری هم در دست باشد: "بعضی می گويند - و البته من هنوز به اين تئوری اعتقاد ندارم و آن این است - که بمباران احتمالی مواضع سپاه در مرزهای عراق فقط برای اين خواهد بود که ايران را وارد يک سيکل تلافی جويانه کند و بعد نهايتا به يک حمله وسيعتر عليه تاسيسات اتمی ايران تعمیم داده شود."

فکر نمی کنم که دولت آمريکا می خواهد با شيوه های نظامی برود سراغ ايران. اين کار هزينه های جانی و مالی بسيار زيادی خواهد داشت و بر موقعيت ما در خاورميانه اثر می گذارد. قيمت نفت هم بالا می رود. اقتصاد جهانی اکنون در وضعيت خوبی نيست.
هنری پرکت

اما البته برخی ديگر از کارشناسان معتقدند که گزينه نظامی لزوما در دستور کار کاخ سفيد نيست.

هنری پرکت، ديپلمات بازنشسته وزارت خارجه آمريکا، که در زمان گروگانگيری مسئول امور ايران بوده می گويد: "فکر نمی کنم که دولت آمريکا می خواهد با شيوه های نظامی برود سراغ ايران. اين کار هزينه های جانی و مالی بسيار زيادی خواهد داشت و بر موقعيت ما در خاورميانه اثر می گذارد. قيمت نفت هم بالا می رود. اقتصاد جهانی اکنون در وضعيت خوبی نيست. من فکر می کنم عاقلانه باشد اگر مسئولين رده بالا در واشنگتن لحن سرسختانه ای اتخاذ کنند اما عملا کاری نکنند که اوضاع اقتصادی را وخيم تر کند."

هنری پرکت به مسائل داخلی و اختلافات بين تندروها و ميانه روها در حکومت آمريکا اشاره می کند:

"تروريست خواندن سپاه پاسداران هيچ اثر مثبتی در ايران نخواهد داشت اما تاثيرات مثبتی در واشنگتن خواهد داشت. چون ممکن است اعضای کنگره را که بدنبال اعمال تحريم عليه شرکت های خارجی طرف معامله با ايران هستند، قانع کند که اين طرح ها را که موجب ناراحتی متحدين اروپايی ما می شود کنار بگذارند. بنابراين تحريم سپاه پاسداران راه حل آسان و ارزانی برای دولت آمريکاست تا نشان دهد مشغول اقداماتی عليه ايران است. "

اما وين وايت می گويد اختلافات داخلی در آمريکا بين قوای مختلف و شخصيت های گوناگون علت اعمال فشار عليه ايران نيست:

"من آنقدر درباره اين به اصطلاح شکاف بين معاون رئيس جمهور و کاندوليزا رايس خوانده ام که حد ندارد. يک چيزی که ما بايد از تاريخ ياد بگيريم اين است که کاندوليزا رايس دنباله رو سياست های رئيس جمهور است. مذاکره با ايران هيچ تناقضی با عمليات نظامی عليه اين کشور ندارد. اين دو رويکرد می توانند تکميل کننده هم باشند."

مذاکره با ايران هيچ تناقضی با عمليات نظامی عليه اين کشور ندارد. اين دو رويکرد می توانند تکميل کننده هم باشند
وین وایت

وی می افزايد: "از طريق مذاکره شما به آنها بطور ديپلماتيک هشدار می دهيد. بعد اگر نتيجه نگرفتيد، توسل به زور در نگاه مردم آمريکا و بخشی از مردم جهان توجيه کننده خواهد بود."

وين وايت می گويد بوش شخصا و به طور جدی نگران تهديدهای ايران است.

او که تا مارس ۲۰۰۵ در وزارت خارجه آمريکا خدمت کرده تاکيد می کند مدارک موثقی ديده که نشان می دهد پيکارجويان شيعه عراقی از ايران اسلحه می گيرند و در داخل مرزهای اين کشور آموزش می بينند:

"بحث زيادی بر سر محکم بودن مدارک و شواهد اين دخالت ها وجود دارد. آن مدارکی که من تا پيش از ترک دولت ديدم بسيار محکم و قوی هستند، نه مثل مدارک و شواهد دست دومی که افرادی نظير احمد چلبی قبل از حمله به عراق در واشنگتن به اين و آن نشان می دادند."

ایران ارسال سلاح برای پیکارجویان شیعه عراقی را انکار کرده است.

به علاوه هنری پرکت می گويد ايران عامل اصلی مشکلات عراق نيست: "ما در وضعيت دشواری در عراق قرار داريم و دولت احتمالا سعی می کند که موضوع را قدری عوض کند و بر دخالت های ايران که بنظر من تا حالا مدارک محکمی درباره آن ارائه نشده تمرکز کند."

اما آيا حمله احتمالی به ايران، برخی را در اين کشور ترغيب نمی کند تا عراق را تبديل به يک جهنم زنده برای سربازان آمريکايی کنند؟

وين وايت می گويد: "من راستش فکر می کنم که عراق همين الان هم يک جهنم زنده است. اما شما قطعا درست می گوييد که ممکن است اوضاع وخيم تر بشود. اين کار دقيقا چيزی است که من پيش بينی می کنم جزء واکنش های ايران باشد. اما اين تنها به حمله شديدتر آمريکا در کنار مرزها منجر می شود و نهايتا به تشديد درگيری ها کمک می کند."

آيا تشديد درگيری ها با ايران مشکل عراق را برای آمريکا حل می کند؟


وين وايت می گويد: "اين باعث وخامت اوضاع خواهد شد. بخش مشکل زای اين طرح که من به کرات سعی کرده ام درباره اش هشدار بدهم اين است که حتی اگر ما بتوانيم بخش عمده قوای تلافی جويانه ايران را در خليج فارس از بين ببريم، اين تنها باعث می شود که عراق بيش از هميشه به محلی برای اقدامات تلافی جويانه ايران عليه آمريکا تبديل شود."

وين وايت که می گويد بعضی طرح های پنتاگون برای حمله به ايران را قبلا ديده به شدت بدبين است:

"من با تمام وجود اميدوارم که صرفنظر از موضع هسته ای ايران اين اتفاق نيافتد. چون اگر آمريکا اين طرح های احتياطی را به اجرا بگذارد، ما بحرانی در خليج فارس خواهيم داشت که وضعيت بد عراق در کنار آن فراموش خواهد شد."

وين وايت که ايران را مقصر تنش های کنونی می داند می گويد اين کشور با تغيير سياست هايش در عراق و مسئله هسته ای می تواند اوضاع را تا حد زيادی آرام کند.

اما هنری پرکت که سياست های ضد ايران کاخ سفيد را بيشتر برای مصارف داخلی در واشنگتن می بيند می گويد ايران تنها گام های محدودی برای تنش زدايی می تواند بردارد:

"من نمی گويم که ايران کاری نمی تواند بکند. بلکه می گويم که آنها هر کار بکنند در هر حال افرادی در درون دولت آمريکا وجود دارند که می خواهند به فشارهای خود بر تهران ادامه بدهند. ايران قطعا می تواند خيلی کارها بکند تا جو را قدری مساعد کند. اخيرا هاله اسفندياری را با یک وثيقه سنگين آزاد کرده اند. مسئولين ايران بهترين کاری که می توانند بکنند اين است که کيان تاجبخش و بقيه را هم آزاد کنند و صرفنظر از قصد و منظوری که از گرفتن اين افراد داشته اند نشان بدهند که به قدرت و حکومتداری خود اعتماد و اعتقاد دارند."

منبع خبر

ايران اعلام کرد که تکليف سئوال های آژانس اتمی سازمان ملل را روشن کرده است

0 نظرات


ايران اعلام کرد که تکليف سئوال های آژانس بين المللی انرژی اتمی را در ارتباط با آزمايش های پلوتونيوم که می تواند برای توليد سلاح های اتمی مورد استفاده قرار گيرد، روشن ساخته است.

موضوع همکاری ايران در اين زمينه در متن توافق ميان تهران و آژانس بين المللی انرژی اتمی که روز دوشنبه منتشر شد، منعکس گرديده است.

در متن اين توافق آمده است که مقامات آژانس بين المللی انرژی اتمی به اين نتيجه رسيدند که اظهارات پيشين ايران درباره مساله پلوتونيوم با يافته های آژانس تطبيق می کند و بنابراين، موضوع مختومه تلقی می شود.

متن اين توافق همچنين حاوی فهرستی ازساير مسائل حساسی است که ايران قول داده است آن ها را با آژانس بين المللی انرژی اتمی حل کند.

توافق ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی که هفته گذشته اعلام گرديد، مهلتی را نيز برای تهران تعيين کرده است که تکليف سئوالات معوقه را در ارتباط با برنامه اتمی خود روشن سازد. قرار است گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی درباره ايران ماه آينده منتشر شود.

منبع خبر

احمدی نژاد: ايران چرخه سوخت اتمی را کامل کرده است

0 نظرات

محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران، گفت جمهوری اسلامی اکنون چرخه سوخت اتمی را تکميل کرده است.

احمدی نژاد اين سخنان را امروز (سه شنبه) در تهران اظهار داشت. استدلال جمهوری اسلامی مدتهاست بر اين پايه استوار گرديده که ايران از حق دارا بودن چرخه سوخت اتمی برای توليد انرژی برخوردار است.

ايالات متحده آمريکا و متحدينش جمهوری اسلامی ايران را متهم می کنند که تحت لوای برنامه هسته ای صلح آميز در جهت ساختن بمب اتم تلاش می کند.

رئيس جمهوری آمريکا، جرج بوش، امروز در ايالت غربی نوادای آمريکا گفت اجازه دادن به ايران برای دستيابی به بمب اتم کل منطقه خاورميانه را، به گفته وی، «در سايه هولوکاست اتمی» قرار خواهد داد.

ايران همواره گفته است که فعاليت های هسته ايش در جهت مقاصد صلحجويانه است.

سازمان بين المللی انرژی اتمی وابسته به سازمان ملل متحد برای برطرف ساختن نگرانی های جهانی در مورد برنامه هسته ای جمهوری اسلامی سرگرم مذاکراتی با تهران است. ايران و سازمان انرژی اتمی هفته گذشته در مورد تدوين جدول زمانی که مطابق آن ايران بايد اطلاعات مربوط به برنامه هسته ايش را گزارش کند به توافق رسيدند.

يک مقام ارشد روسی گفت همکاری روسيه با ايران در ساختن رآکتور اتمی عاملی در ترغيب جمهوری اسلامی نسبت به همکاری با جامعه بين المللی است.

مقام انرژی اتمی روسيه، نيکلا اسپاسکی، امرو ز (سه شنبه) در مسکو بيان داشت که ساختن تاسيسات اتمی بوشهر توسط روسيه جمهوری اسلامی ايران را به ماندن در چارچوب پيمان عدم توليد و سازمان انرژی اتمی ترغيب کرده است.

منبع خبر

فضاپيمای حامل خانم آموزگار آمريکائی به زمين بازگشت

0 نظرات


فضا پيمای ايندِوِر آمريکا در پايان مأموريت ١٣ روزه «ساختمان سازی» خود در ايستگاه فضائی بين المللی که به علت توفان دريائی «دين» کوتاه تر شد، به سلامت به زمين بازگشت.

فضا پيمای ايندِوِر روز سه شنبه با شياری در سپر حرارتی خود که بر اثر اصابت قطعه ای از يخ يا اسفنج هنگام پرتاب به فضا در هشتم ماه اوت به وجود آمده بود، در ايالت فلوريدا به زمين نشست. سازمان فضا نوردی، ناسا، آمريکا پس از انجام آزمايش هائی بر روی منطقه آسيب ديده تصميم گرفت تعمير شيار را به فضانوردان و راه پيمائی فضائی محول نکند.

يک مقام ناسا در کنفرانس خبری روز سه شنبه اظهار داشت ناسا از اهميت موضوع شيار و پيامدهای احتمالی آن کاملًا با خبر بود. سايرمقامات ناسا نيز خاطرنشان ساختند که سفال های سپر حرارتی فضا پيما هنگام بازگشت فضا پيما به جو زمين، بسيار خوب عمل کردند و سفينه اکنون در«شرايط خوبی» به نظرمی رسد.

يک خانم آموزگار مدرسه موسوم به باربارا مورگان نيز جزو سرنشينان فضا پيما بود. هيأت کنترل فضا پيما با استقبال از بازگشت خانم مورگان اعلام کرد اين مأموريت فضائی معنا و مفهوم تازه ای به «آموزش عالی» داد.

هاشمي‌نسب:پرسپوليس از سپاهان قوي‌تر نيست،‌ ما برنده‌ايم

0 نظرات

خبرگزاري فوتبال ايران- فصل 78 و در بازي پرسپوليس - ابومسلم مدافع شماره 8 سرخ ها زننده تنها گل پيروزي بخش پرسپوليس مقابل تيم مشهدي بود و حالا برابر تيم سابق.
مهدي هاشمي‌نسب در استانه ديدار با سرخ پوشان تهراني گفت: پرسپوليس تيم خوبي است و هميشه بازي‌هاي زيبايي مقابل ابومسلم انجام داده اما تيم ما بعد از دو هفته ناكامي محكوم به برد است.
مدافع باسابقه ابومسلم در گفت‌وگو با خبرگزاري فوتبال ايران تاكيد كرد: ما دو باخت متوالي داشته‌ايم و پرسپوليس دو برد. حالا به نظر من آنها روحيه دارند اما تيم ما از انگيزه بالايي برخوردار است.
وي ادامه داد: پرسپوليس نام بزرگي است اما به نظر من نويدكيا و كريمي ندارد كه مثلا بگوييم خيلي قدرتمند است. برعكس، فكر مي‌كنم پرسپوليس از سپاهان قوي‌تر نيست و البته خيلي‌ها ديدند و اعتراف كردند ابومسلم مقابل سپاهان، مستحق باخت نبود.هاشمي‌نسبت تصريح كرد: در بازي پرسپوليس، نوار ناكامي‌هاي‌مان را قطع خواهيم كرد. ما محكوم به برد هستيم.

Deepest Sender راهنماي وبلاگ نويسي با

0 نظرات

يكي از مشكلات وبلاگ نويسان يافتن اديتوري براي نوشتن مطالب خود و همخوان نمودن فونت و استايل آن ها در اديتور و وبلاگ است ( ويزي ويگ ) ، براي اين كار هر وبلاگ نويس از اديتور خاصي استفاده مي كند و بيشتر وبلاگ نويسان از Word استفاده مي كنند و پس از نگارش مطلب وآنلاين شدن و لوگين شدن در وبلاگ خود مطلب خود را با ك كپي پيست به وبلاگ انتقال مي دهند و صد البته چندين سيستم وبرنامه جهت پست مطالب و اديت آنها به وبلاگ هست بدون نياز به رفتن به سايت سرويس دهنده وبلاگ ( بيشتر سرويس دهندگان وبلاگ خارجي ) وجود دارد كه نصب وراه اندازي آن هم نياز به فضايي در هارد دارد.
اما Deepest Sender اين مشكل را مرتفع ساخته و شما بدون هيچ گونه زحمتي قادر به ارسال مطالب به وبلاگ خود هستيد و ديگر لازم نيست نگران به هم ريختگي مطالب وفونتها در وبلاگ خود باشيد.
اما Deepest Sender چيست و چگونه كار مي كند؟
Deepest Sender يك افزونه براي مرورگر فايرفاكس است كه وبلاگ نويسان livejournal ، Blogger ، MSN Spaces و wordpress را قادر مي سازد بدون رفتن به وبلاگ خود مطلب نوشته وارسال نمايند.
ادامه مطلب را در آی تی بلاگ بخوانید

ایران قهرمان واترپلوی جوانان آسیا شد

0 نظرات


تیم واترپلوی زیر 18 سال ایران موفق شد برای دومین دوره متوالی به مقام قهرمانی مسابقات قهرمانی گروه های سنی آسیا برسد.
تیم ایران در دیدار فینال این بازیها در مقابل تیم ازبکستان قرار گرفت و با نتیجه 8 بر 3 به پیروزی رسید.
در دوره قبل این بازیها نیز دو تیم ایران و ازبکستان به فینال رسیده بودند که در آن بازی نیز تیم ایران پیروز شده و به قهرمانی رسیده بود.
در دیدار رده بندی نیز تیم سنگاپور با نتیجه 6 بر 5 پیروز شد و به مقام سوم رسید. این دوره از بازیها در جاکارتا اندونزی برگزار می شد.
تیم واترپلوی جوانان ایران بعد از بازگشت از اندونزی بلافاصله به آمریکا می رود تا در مسابقات قهرمانی زیر 20 سال جهان شرکت کند.
تیم ایران در این بازیها با تیمهای صربستان، یونان، استرالیا، نیوزیلند و ژاپن همگروه است. این مسابقات از 17 تا 27 اوت (26 مرداد تا 5 شهریور) برگزار می شود.
همچنین تیم ایران در رقابتهای شیرجه قهرمانی گروه های سنی آسیا که در جاکارتا در جریان است، تا به حال به 2 مدال نقره و 3 مدال برنز دست یافته است.